In het atelier van DEIK werken kunstenaars en makers vanuit verschillende disciplines.
TIJN NOORDENBOS
Na 20 jaar meubels gemaakt te hebben is Tijn Noordenbos overgestapt op de kunst. Meestal in rechte lijnen geschilderde kunst op paneel of in het straatbeeld te zien. Ook houten objecten, alles vierkant. Scrabble letter acties in de stad. Hij is de eigenaar van koffiehuis en winkel en Uit de Kunst. • Website: www.uitdekunstdelft.nl/kunst-van-tijn • Instagram: @tijn.noordenbos
WIENEKE BREMER
In het werk van Wieneke bevindt u zich in de Schoorlse duinen. Voor haar is het daar 'wild'. Niet echt wild, want ook de duinen zijn gecultiveerd in Nederland. Wieneke komt er om te verdwijnen, te genieten van de grootsheid en de waarachtige veelzijdigheid aan kleuren, gewassen en reliëf. Het werk dient als een fysiek gemaakte herinnering. Als romantisch kunstenaar poogt Wieneke met haar textiele landschappen in relatie te gaan met de aarde. In performances trekt ze haar landschappen aan om te gaan 'dune dwellen' . Als ze het landschap draagt, verandert de functie van de herinnering naar een camouflage. Om haar te helpen op te gaan in het landschap en zo haar relatie met de aarde te verdiepen. Wieneke is geboren in 1996. Ze heeft een achtergrond in kunst educatie en textiel ontwerp. Ze woont in de woongemeenschap Taste! in Delft. In Deik zal u Wieneke vinden achter de kookpotten. Ze verft haar eigen wol met natuurlijke planten, zaden, wortels en schors die ze (meestal) vindt in de natuur. Natuurlijk kleuren is voor haar als verven met wol. Ze schildert als het ware haar landschappen, met behulp van de industriële breimachine. Hiernaast tekent ze landschappen om in te verdwijnen, te herinneren of te verlangen. Naast het verven en tekenen zal Wieneke u welkom heten als Gastvrouw en in de toekomst workshops geven waarin haar educatieve achtergrond u verder zal helpen in het leren van technieken, om zo uw creativiteit op te laten borrelen. • Website: www.wienekebremer.exto.nl • Instagram: @wienekebremer
MINA ARCHONTAKI
Mina is een Griekse beeldhouwer en documentairemaker die zich in haar werk richt op maatschappelijke betrokkenheid, milieukwesties en een diepgaande verkenning van biomaterialen. Haar opvoeding op de biologische boerderij van haar familie op Kreta heeft een sterke band met de natuur doen ontstaan. Dit vormt de drijfveer voor haar artistieke onderzoek naar bioplastics en leem. Mina’s uitgebreide experimenten met ingrediënten hebben geleid tot haar eigen unieke bioplasticrecept. Deze materialen vertegenwoordigen een duurzame benadering van artistieke productie en zetten aan tot kritische dialogen over het Antropoceen.
Haar huidige focus ligt op het ‘Artikos’-project, dat zich verdiept in het culturele erfgoed en de duurzame ontwerpmogelijkheden van de reuzenvenkel (plant) binnen Kretenzische gemeenschappen. Daarnaast geeft Mina tijdens de warmere seizoenen workshops in het maken van cyanotypes. Dit fotografische proces maakt gebruik van zonlicht om unieke afdrukken te maken. De aantrekkingskracht van cyanotypie ligt in het gebruik van natuurlijke elementen – zonlicht, water, bladeren, planten en stenen – om boeiende beelden te produceren.
Uiteindelijk hoopt Mina dat haar kunst een katalysator wordt voor maatschappelijke verandering en milieubewustzijn.
• Website: https://minarchon.art/ • Instagram: @mina_archon
KOEN NOORDENBOS
Koen Noordenbos, Delftse kunstenaar en oprichter van Koema, heeft een ongebreidelde liefde voor afvalstoffen. Hij heeft een ongebruikelijk oog voor het ontdekken van schoonheid in toeval, bijproducten van in massa geproduceerde consumptiegoederen, achterhaald design, culturele tradities en zelfs de expressie van kunst in het publieke domein. Zijn ontwerpen zijn een uiting van zijn waardering en fascinatie voor de onverwachte charme die hij vindt in afvalstoffen en gedateerd materiaal. Al zijn werk wordt met de hand geoogst, geselecteerd en vervaardigd en bestaat voor het grootste deel uit gerecyclede en gevonden materialen. Koen wil mensen inspireren om de esthetische waarde van afvalstoffen te herontdekken, te koesteren en zelfs met trots te dragen. • Website: www.koema.nl • Instagram: @koema_coloryourday
MARIAN GALIE-ANDRIESCU
“Wanneer techniek en schoonheid samenkomen, ontstaat een samenspel waarbij creativiteit en precisie elkaar versterken.”
Marian Galie-Andriescu, een softwareontwikkelaar van beroep, verkent momenteel de wereld van kunst door technologie te combineren met kleur en vorm. Door gebruik te maken van gereedschappen zoals een lasergraveur, een 3D-printer en zijn eigen verbeeldingskracht, creëert Marian niet alleen esthetisch aantrekkelijke objecten, maar ook functionele, zoals bijvoorbeeld een kattenbed.
Marian heeft een voorliefde voor het werken met hout. Het hout voelt en ruikt geweldig. Van zagen, boren, scheuren, verven en dan sterke constructies maken van hout in combinatie met metaal, schroefjes en bouten, daar wordt Marian blij van.
Bij DEIK heeft Marian ontdekt dat er naast de technische benadering van werken ook een andere methode bestaat. Deze methode houdt in dat je niet begint met een ontwerp, maar eerst alle benodigde materialen en gereedschappen verzamelt en vervolgens, geleid door intuïtie en interactie met het werk, stap voor stap iets creëert zonder vooraf vastgesteld plan. Vertrouwen op het proces staat hierbij centraal. Door voortdurende verbetering van het proces streeft Marian naar steeds verfijndere en mooiere kunstwerken.
Kunst dient ook een boodschap naar de wereld te brengen. Het is goed om eigen emoties en gevoelens erin te verwerken, zodat ze gedeeld kunnen worden met anderen en het dragen van pijn gemakkelijker wordt.
Liefde is samen kunst maken! Voor de meeste projecten werkt Marian samen met zijn vrouw Julia. Marian richt zich voornamelijk op de technische aspecten, wat zij ‘Code’ noemen, terwijl Julia zich meer bezighoudt met creatieve en kleur gebonden aspecten, wat zij ‘Brush’ noemen. Samen vormen zij M&J CodeBrush of J&M BrushCode.
• Instagram: @galieandriescumarian
ROZEMARIJN OOSTHOEK
"Waar de natuur een huis ontmoet, daar is de tuin” Rozemarijn Oosthoek is kunstenaar en ecologisch hovenier, woonachtig en werkzaam in Delft. In de dichtbevolkte stad brengt zij graag meer natuur. Dit doet ze door met haar kunst de natuur naar binnen te brengen en door ecologische beplantingen te ontwerpen, tuinen om te vormen en te onderhouden. Ze maakt grote pentekeningen en glasgravures geïnspireerd door de ontmoeting tussen wat gebouwd is, en wat daar weer doorheen groeit. In Deik zal Rozemarijn te vinden zijn tijdens het maken van haar pentekeningen en glasgravures en wie weet welke nieuwe kunstwerken er ontstaan, geïnspireerd door de andere makers om haar heen. • Website: www.rozemarijnoosthoek.nl • Instagram: @rozemarijnkunstenaartuinvrouw